Efter særlig aftale med myndighed har vi mulighed for at etablere massive indsatser til unge med spiseforstyrrelser. Indsatsen består i dagligt fremmøde på Vendepunktet og støtte til måltider op til 6 dage om ugen. Med indsatsen:
Støtter vi den unge i at finde mestringsstrategier som alternativ til spiseforstyrrelsen.
Aflaster vi familien - så forældre kan få lov til at være forældre og ikke behandlere.
Har vi stor fokus på stabilitet og struktur omkring alle måltider.
Vi arbejder tæt sammen med Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser (PKS), i forhold til kostplan og vægt. Kostplanen udarbejdes af PKS og er ikke til forhandling på Vendepunktet. Vi tror på at en fast ramme til måltiderne, skaber rum og plads til at fokusere på noget andet.
Den unge får en fast kontaktperson som er tovholder under forløbet, men den unge og familien skal forvente at samarbejde med skiftende medarbejdere på Vendepunktet i dagligdagen.
Krav ved indskrivning
Den unge skal være indstillet på at arbejde med sig selv og skal indgå i en alliance om, at ville noget andet end spiseforstyrrelsen. Det er er ligeledes en forventning, at forældrene er indstillede på at arbejde med sig selv og ændre på uhensigtsmæssige mønstre i hjemmet.
Gruppeforløb
Vi tilbyder løbende gruppeforløb med udgangspunkt i ART/SPT . Ved et gruppeforløb tilegner de unge sig sociale færdigheder og lærer at håndtere svære følelser.
Samarbejder
Vi arbejder tæt sammen med skole -og beskæftigelsessystemet, rådgivere fra CBF, Metodecentret, Børne- og ungdomspsykiatrien, Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, fritidstilbud, boligforeninger, SSP med flere.
Metode
På vendepunktet har vi valgt DHA som metodisk ramme omkring vores faglighed og indsats. DHA står for Den Helhedsorienterede Arbejdsmodel. DHA er designet til at sikre stabil organisering, kvalitet og udvikling i sociale indsatser i bred forstand, fx en indsats som Vendepunktet. Formålet med DHA er at styrke vores helhedsperspektiv, borgerinddragelse, ressourcefokus, kvalitet, målrettethed, struktur og systematik i behandlingsarbejdet.
Læs mere om vores metoder her
Print dette punkt