Indsatser

Luk alle
Åben alle

§31 - Forebyggende indsats

Indsatsen består af i alt 9 samtaler, samt et opstarts-, et midtvejs- og et afsluttende møde. Samtalerne er fordelt som:

  • 6 samtaler mellem kontaktperson og ung.
  • 3 samtaler med familie og ung.

Som afslutning laver vi en vedligeholdelsesplan. Planen indeholder forslag til at løse problemer og mestre forskellige situationer.

Formål

Formålet med forløbet er at give mestringsstøtte og diagnoseforståelse til den unge og reducere belastning. Der er mulighed for at give forældrene redskaber til, at støtte op omkring den unge. Derudover er der fokus på at afklare evt. fremtidigt behov for støtte omkring den unge.

Samarbejder

Vi arbejder tæt sammen med skole -og beskæftigelsessystemet, rådgivere fra CBF, Metodecentret, Børne- og ungdomspsykiatrien, Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, fritidstilbud, boligforeninger, SSP med flere.

Metodisk tilgang

Psykoedukation, løsningsfokuseret terapi, systemisk teori, mentalisering og KRAP. Vendepunktets personale er alle uddannede psykiatrivejledere og er uddannede i løsningsfokuserede familiesamtaler. Størstedelen af Vendepunktets personale er uddannede i NADA akupunktur og bruger dette aktivt i arbejdet med målgruppen. Læs mere om vores metoder her                                    

§32.1.5 - Længerevarende DHA forløb

Dette forløb foregår primært i hjemmet. Der er også mulighed for samtaler og undervisning i diagnoseforståelse hos os på Vendepunktet.

Alle unge får en fast kontaktperson, og vi tilbyder op til 2 ugentlige samtaler. Kontaktpersonen støtter den unge i at udvikle og fastholde en struktur og få indhold i dagligdagen. Herunder tilknytning til uddannelse og beskæftigelse. Vi arbejder ligeledes aktivt med at fastholde et personligt netværk og relationer til familie, jævnaldrende og fritidsaktiviteter.

Vi vægter et tæt samarbejde med familien og  vi tilbyder løbende familiesamtaler. Vi tilbyder undervisning i diagnoseforståelse til den unge og til forældrene.

Gruppeforløb

Vendepunktet tilbyder løbende gruppeforløb med udgangspunkt i ART/SPT. Ved deltagelse i gruppeforløbene tilegner de unge sig sociale færdigheder og lærer at håndtere svære følelser.

Samarbejder

På Vendepunktet arbejder vi tæt sammen med skole -og beskæftigelsessystemet, rådgivere fra CBF, Metodecentret, Børne- og ungdomspsykiatrien, Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, fritidstilbud, boligforeninger, SSP med flere.

Metode

På vendepunktet har vi valgt DHA som metodisk ramme omkring vores faglighed og indsats. DHA står for Den Helhedsorienterede Indsats.

Læs mere om vores metoder her 

§32.1.8 - Forløb til unge med spiseforstyrrelse

Efter særlig aftale med myndighed har vi mulighed for at etablere massive indsatser til unge med spiseforstyrrelser. Indsatsen består i dagligt fremmøde på Vendepunktet og støtte til måltider op til 6 dage om ugen. Med indsatsen:

  • Støtter vi den unge i at finde mestringsstrategier som alternativ til spiseforstyrrelsen.
  • Aflaster vi familien - så forældre kan få lov til at være forældre og ikke behandlere.
  • Har vi stor fokus på stabilitet og struktur omkring alle måltider.

Vi arbejder tæt sammen med Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser (PKS), i forhold til kostplan og vægt. Kostplanen udarbejdes af PKS og er ikke til forhandling på Vendepunktet. Vi tror på at en fast ramme til måltiderne, skaber rum og plads til at fokusere på noget andet.

Den unge får en fast kontaktperson som er tovholder under forløbet, men den unge og familien skal forvente at samarbejde med skiftende medarbejdere på Vendepunktet i dagligdagen.

Krav ved indskrivning

Den unge skal være indstillet på at arbejde med sig selv og skal indgå i en alliance om, at ville noget andet end spiseforstyrrelsen. Det er er ligeledes en forventning, at forældrene er indstillede på at arbejde med sig selv og ændre på uhensigtsmæssige mønstre i hjemmet.

Gruppeforløb 

Vi tilbyder løbende gruppeforløb med udgangspunkt i ART/SPT. Ved et gruppeforløb tilegner de unge sig sociale færdigheder og lærer at håndtere svære følelser.

Samarbejder

Vi arbejder tæt sammen med skole -og beskæftigelsessystemet, rådgivere fra CBF, Metodecentret, Børne- og ungdomspsykiatrien, Psykiatrisk Klinik for Spiseforstyrrelser, fritidstilbud, boligforeninger, SSP med flere.

Metode

På vendepunktet har vi valgt DHA som metodisk ramme omkring vores faglighed og indsats. DHA står for Den Helhedsorienterede Arbejdsmodel. DHA er designet til at sikre stabil organisering, kvalitet og udvikling i sociale indsatser i bred forstand, fx en indsats som Vendepunktet. Formålet med DHA er at styrke vores helhedsperspektiv, borgerinddragelse, ressourcefokus, kvalitet, målrettethed, struktur og systematik i behandlingsarbejdet.

Læs mere om vores metoder her

Kontakt os

Funktionsleder
Anders Holst Jonassen

Mobil: 51321176
Send e-mail til anders.jonassen@herning.dk

Vi anbefaler brug af sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.