Om at bo på Agerbo

Her på siden kan du læse om hvordan det er at være på Agerbo. Vi har god plads at boltre os på.

Vi er placeret i landlige omgivelser tæt på byen. Vi har et kæmpe udenoms areal og lækre inde faciliteter. Vi har vores eget storkøkken, hvorfra vi får lækker og varieret mad - hver dag.

Vi har et kæmpe fælles udenomsareal. En del er indrettet som naturlegeplads. På fællesarearlerne kan vores børn og unge løbe på løbehjul, køre moon-car, cykle, spille hockey eller fodbold. Vi kan også hoppe på hoppepude, sove i shelters, hygge os i bålhytten og meget mere.

Multisal og sanserum

Indendørs har vi en stor multisal til bevægelse, leg, dans og sang. Her kan vi spille Wii, spille bold og meget mere. Vi kan også være kreative i værkstedet, hvor vi bl.a. kan male, klippe, tegne og sy. Og så har vi et lækkert sanserum, som er et hvidt rum med forskellige lyseffekter, videoprojekter, vandseng og boldbad. Her kan vi skabe en kontrolleret sansemæssig oplevelse. Type, styrke og mængde af stimuli tilpasses den enkelte.

Struktur i dagligdagen

Vores dag er præget af faste rutiner. Rutiner tilgodeser barnets dag bedst muligt. Vores børn og unge er meget forskellige. De har derfor forskellige behov og dagsprogrammer. Dagsprogrammer giver forudsigelighed og tryghed i hvordan dagen forløber. Dette er meget vigtig for vores børn. Stukturen er lavet ud fra:

  • Hvordan barnet/den unge bedst støttes dagen igennem.
  • Hvem barnet/den unge er.
  • Hvordan deres handicap bedst kan imødekommes.

Nogle bruger støttesystemer i form af boardmakers eller piktrogrammer for at kunne overskue dagens program. Vi har også børn der bruger Pecs og konkrete billeder til hver enkel situation.

Læs om støttesystemer.

Dekorativt billede

Kontaktinfo

Majken Toft Fabech
Funktionsleder
Mobil: 40227442
Send e-mail til hchmf@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.