De 4 grupper - Agerbo

Her på siden kan du læse om de 4 grupper på Agerbo. Hver gruppe er specialiseret i at løse lige nøjagtig de behov det enkelte barn har.

Vores børn og unge har meget forskellige behov. Det stiller store krav til både vores pædagogik og de fysiske rammer. Derfor er vi opdelt i 4 forskellige grupper med hver sine rammer og specialer.

Vi har 5 værelser med både døgn- og aflastningspladser. Vores dag er præget af faste rutiner der tilgodeser barnets dag bedst muligt.

Vores børn er meget forskellige. De har derfor forskellige dagsprogrammer. Dagsprogrammer giver forudsigelighed og tryghed i hvordan dagen forløber. Dette er meget vigtig for vores børn.

Børnene har hver deres forcer og interesser. Vi tilrettelægger de daglige aktiviteter, så de passer til de enkelte børn. Vi udfordrer børnene, hvor de har behov for det. En tur kan i sin enkelthed være en køretur, der giver ro til at slappe af. Det kan også være en tur i skoven. Det kan være på legeplads. Eller et andet sted hvor børnene kan udvikle sig motorisk og socialt.


Vi har 5 døgnpladser. Vores hverdag er struktureret, tryg og udfordrende. Vi tager afsæt i det enkelte barns muligheder og interesser. Hverdagen er struktureret, så den giver mest mening for den enkelte. Der veksles mellem små aktiviteter og pauser. Det er vigtigt for børnene at holde pauser indimellem. De får mange sanseindtryk. En pause sikrer de ikke bliver overstimulerede.

De daglige aktiviteter er meget individuelle. Det kan være sansestimulerende aktiviteter, som at lege med modellervoks, sand og vand. Det kan være at lege i haven. Eller man kan få læst højt af en bog.


Vi er en skærmet enhed med 2 døgnpladser. Vores børn har forskellige diagnoser, som kræver forskellige pædagogiske tiltag. Hvert barn har brug for en rolig, positiv og tydelig voksen, som støtter og guider dem i hverdagen. Strukturen er tilpasset børnenes behov. Vi sikrer os, at pædagogikken kan skabe trivsel og udvikling for barnet. Vi har øje for barnets nærmeste udviklingszone, og stiller de rette krav. 

Hvert barns dagsform kan variere meget. Det er centralt, at vi ser og møder barnet, der hvor det er - lige her og nu. Det er ud fra dagsformen vi tilrettelægger aktiviteter og samvær, som styrker barnets udvikling.


Vi har 9 værelser med både døgn- og aflastningspladser. Vores dag er præget af faste rutiner der tilgodeser barnets dag bedst muligt.

Vores børn er meget forskellige. De har derfor forskellige dagsprogrammer. Dagsprogrammer giver forudsigelighed og tryghed i hvordan dagen forløber. Dette er meget vigtig for vores børn.

Børnene har hver deres forcer og interesser. Vi tilrettelægger de daglige aktiviteter, så de passer til de enkelte børn. Vi udfordrer børnene, hvor de har behov for det. 


Dekorativt billede

Kontaktinfo

Majken Toft Fabech
Funktionsleder
Mobil: 40227442
Send e-mail til hchmf@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.