Vejledningsproces

Vejlederen og den vejledte indgår i en dialog og i et samarbejde, der bygger på den etik, som opstår på ny i hver situation. Vi tager altid højde for gældende love og regler i forhold til Retsinformation.

Den hjælp og støtte vi giver afspejler den enkeltes behov, ønsker og forudsætninger. Vi giver det på en måde, så det griber mindst muligt ind i barnets/den unges intime liv. For mange børn og unge handler vejledningen om viden, kroppens udvikling, at lære grænser og sociale normer at kende.

Der anvendes forskellige metoder i vejledningen.

Det kan fx være visuelle kommunikationsmidler såsom hånddukker, spil og internettet. Alt efter barnets/den unges alder og funktionsniveau - hvad der giver mening og tryghed. 

Luk alle
Åben alle

Metoder for de mindre

For de mindre børn kan snakken være om - hvordan får man børn – hvordan ser kroppe forskellige ud – hvordan mærker man sine grænser.

Metoder for de lidt større

For de lidt større børn – hvad sker der med kroppen i puberteten – hvordan respekterer man egne og andres grænser – hvordan passer man på sig selv på nettet.

Metoder for de store

For de unge kan det være om prævention – pubertet – lyst/ulyst - hvordan mærker man efter egne grænser og respekterer andres – hvordan passer man på sig selv på nettet.

Kontakt os

Kontakt Videnscenter
Send e-mail: videnscenter.dfh@herning.dk

Hanne Trier Josefsen
Teamleder
Tlf.: 40163898 
Send e-mail til hanne.josefsen@herning.dk

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.